Αν αναρωτηθήκατε…

 • Πώς μπορώ να γίνω ένας/μια επιτυχημένος/η εκπαιδευτικός στην ηλεκτρονική μάθηση;
 • Πώς μπορώ να προσελκύσω περισσότερους μαθητές στα ηλεκτρονικά μαθήματά μου;
 • Πώς μπορώ να δημιουργήσω υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό περιεχόμενο με τα τελευταία συγγραφικά εργαλεία;
 • Πώς μπορώ να δημιουργήσω καινοτόμα ηλεκτρονικά μαθήματα;
 • Πώς μπορώ να προσφέρω αποτελεσματικές υπηρεσίες υποστήριξης εκπαιδευομένων στην ηλεκτρονική μάθηση;

… τότε έχετε έρθει στο σωστό blog.

Γιατί έφτιαξα αυτό το blog;

Στόχος μου είναι να παρέχω σε εκπαιδευτικούς τα αναγκαία εργαλεία και τεχνογνωσία, ώστε να εξελίξουν περεταίρω τις δεξιότητές τους και να δημιουργήσουν περιεχόμενο για τα ηλεκτρονικά μαθήματά τους. Το blog μου απευθύνεται σε συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων στη δημόσια ή στην ιδιωτική εκπαίδευση που κάνουν τα πρώτα βήματά τους στην ηλεκτρονική μάθηση ή έχουν εμπειρία στο χώρο και ψάχνουν συνεχώς τρόπους να βελτιώσουν τη δουλειά τους.

Ποιος είμαι

Είμαι διορισμένος καθηγητής Γερμανικών στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων με απόσπαση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν. Χίου. Διδάσκω Γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα στην 5η και 6η δημοτικού, γυμνάσια και λύκεια, ανάλογα με την απόσπασή μου. Παράλληλα εργάζομαι σε προγράμματα εκπαίδευσης εκπαιδευτικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχω πτυχίο Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας από το ΑΠΘ και 3 μεταπτυχιακά: 1) «Εφαρμογές τις Τεχνολογίας στις Επιστήμες της Γλώσσας και Επικοινωνίας» του ΑΠΘ, 2) «Επιστήμες της Αγωγής» με κατεύθυνση στη «Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση» του ΑΠΚΥ, 3) «Επιστήμες της Γλώσσας και του Πολιτισμού» με κατεύθυνση την «Τεχνολογία και Γλωσσική Εκπαίδευση» του ΑΠΘ. Επιπλέον, είμαι πιστοποιημένος εκπαιδευτής Moodle από τη Moodlerooms και εξειδικευμένος στην Ηλεκτρονική Μάθηση από το Πανεπιστήμιο Wisconsin-Madison.

Τι κάνω

Λατρεύω τη δουλειά μου ως καθηγητής γερμανικών, ωστόσο το μεγάλο μου πάθος είναι η ηλεκτρονική μάθηση. Όταν δε διδάσκω στο σχολείο δημιουργώ ηλεκτρονικά μαθήματα και πολυμεσικό διαδραστικό περιεχόμενο με τα πιο σύγχρονα συγγραφικά εργαλεία και την τελευταία λέξη της εκπαιδευτικής τεχνολογίας. Αν και εξειδικεύομαι στις “Υπηρεσίες Υποστήριξης Εκπαιδευομένων- Student Support Services”, το αγαπημένο μου κομμάτι κατά τη δημιουργία μαθημάτων είναι η συνεργασία με άλλους επαγγελματίες με στόχο τη δημιουργία υψηλής ποιότητας υλικού και δραστηριοτήτων. Προτιμώ να δουλεύω μέσα σε ομάδα, παρά μόνος καθώς η ηλεκτρονική μάθηση για μένα είναι ένα «ομαδικό άθλημα» και όχι δουλειά τους ενός.

Οι εξειδικεύσεις μου
 • Εκπαιδευτική σχεδίαση
 • Υπηρεσίες υποστήριξης εκπαιδευομένων
 • Δημιουργία ηλεκτρονικών μαθημάτων
 • Διδασκαλία σε ηλεκτρονικά μαθήματα
 • Εκπαίδευση ενηλίκων
 • Εκπαίδευση εκπαιδευτικών
Και κάτι τελευταίο

Είμαι παντρεμένος και έχω 2 κόρες με τις οποίες περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου μας χρόνου. Όταν δε δουλεύω προτιμώ να γυμνάζομαι, να διαβάζω βιβλία και να βγαίνω έξω.

Είμαι καθηγητής γερμανικών με 15 χρόνια εμπειρία στη διδακτική της Γερμανικής ως ξένη γλώσσα και στην ηλεκτρονική μάθηση. Έφτιαξα αυτό το blog για να μοιραστώ ιδέες, καλές πρακτικές και συμβουλές με συναδέλφους που ασχολούνται με την ηλεκτρονική μάθηση και τη δημιουργία υψηλής ποιότητας διαδραστικού περιεχομένου.

Site Footer