Έχω ξοδέψει εκατοντάδες ώρες ψάχνοντας για τα κατάλληλα εργαλεία για τα ηλεκτρονικά μαθήματα. Ό,τι προτείνω εδώ τα έχω δοκιμάσει στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια και δεν με έχουν απογοητεύσει ούτε μια φορά

Είναι πράγματα που μπορείτε να κατεβάσετε από το blog μου ή από το διαδίκτυο είτε δωρεάν, είτε χωρίς να σας κοστίσουν μια ολόκληρη περιουσία. Στις προτάσεις μου σίγουρα υπάρχουν και πιο ακριβές ή ποιοτικές λύσεις.

Ωστόσο αυτά είναι τα πράγματα που χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά για τη δουλειά μου.


Γερμανική Σημαία

Γερμανικά

Χρειάζεστε υλικό για το μάθημα των Γερμανικών; Έχω φτιάξει μια σελίδα με συνδέσμους για τους καθηγητές Γερμανικών που εμπλουτίζω συνεχώς.


Hardware/Software

Στην σελίδα “Η εργαλειοθήκη μου” θα βρείτε το λογισμικό (software) και το υλικό (hardware) που χρησιμοποιώ καθημερινά. Με αυτά επεξερχάζομαι βίντεο, podcasts, δραστηριότητες, πολυμεσικό περιεχόμενο, εμπλουτισμένα κείμενα και ό,τι έχει σχέση με το μάθημα στην ηλεκτρονική τάξη.


Ψηφιακό υλικό

Εδώ θα βρείτε ό,τι υλικό έχω δημοσιεύσει στο blog μου και μπορείτε γρήγορα να το χρησιμοποιήσετε στις δικές σας ψηφιακές τάξεις. Ερωτηματολόγια, παρουσιάσεις, ασκήσεις κα μπορείτε να τα κατεβάσετε άμεσα σε μορφή word, pdf, mp3 ή SCORM και να τα ενσωματώσετε στην ηλεκτρονική τάξη

Moodle

E-Class

Βιβλία

Είμαι καθηγητής γερμανικών με 15 χρόνια εμπειρία στη διδακτική της Γερμανικής ως ξένη γλώσσα και στην ηλεκτρονική μάθηση. Έφτιαξα αυτό το blog για να μοιραστώ ιδέες, καλές πρακτικές και συμβουλές με συναδέλφους που ασχολούνται με την ηλεκτρονική μάθηση και τη δημιουργία υψηλής ποιότητας διαδραστικού περιεχομένου.

Site Footer